Cabinet: Calea Circumvalatiunii nr. 20, ap. 3, Timisoara, jud. TIMIS

: Pentru programari : Luni - Vineri 09:00 - 18:00
  Contact : 0733.729.445

Program de testare ORL + auz adulți și copii

” Nu presupune că auzi bine, vino și testează-te!”

„Lipsa văzului separă oamenii de obiecte, lipsa auzului separă oamenii de oameni” – Hellen Keller
Auzul este unul din simturile care ne tine in contact cu mediul inconjurator, inca din viata intrauterina. Deficienta de auz conduce la limitari in dezvoltarea limbajului, influenteaza negativ asimilarea de informatii si are impact asupra organizarii memoriei si capacitatii de adaptare.

images (2)

Scopul acestui program  este depistarea precoce a afecțiunilor cu debut simptomatic și asimptomatic din sfera ORL precum și a eventualelor deficiențe de auz (scăderea capacității de a auzi).

Se adresează următoarelor categorii de pacienți:

audio2ureche 3

 

  • Copii ≥ 5 ani  care reacționează parțial la sunete, nu vorbește clar, au  tendința de a se apropia foarte tare de sursa de unde provine sunetul (Ex. de televizor), are o atenție scăzută la lecțiile interactive din școală și grădiniță, suferă otite în mod repetat.
  • evaluarea unei posibile pierderi de auz la o persoana care a observat o problema persistentă la una sau la ambele urechi  sau care au dificultăți de a întelege o conversație.
  • persoanele expuse în mod repetat zgomotelor intense sau supuse tratamentelor cu antibiotice precum Gentamicina, Streptomicina.
  • persoane care prezintă acufene (țiuituri) în ureche, pierderi de echilibru, tulburări de orientare în mediul înconjurător.
  • Testarea funcției auditive și depistarea afecțiunilor din sfera ORL ca și parte a examinărilor de rutină.